Over mij

Hallo beste lezer,

Wat fijn dat je mijn website hebt gevonden! Ik zal me even voorstellen.

Mijn naam is Vera Limpens (1987), en sinds 2015 schrijf ik spreuken en gedichten. Het was niet de bedoeling, maar het gebeurde!

Het is namelijk zo, dat ik altijd veel last heb gehad van drukte in mijn hoofd en mijn gedachten en gevoelens nooit kwijt kon. Ik kreeg de tip om alles van me af te schrijven en ben dat ook gaan doen. Zo is het allemaal ontstaan.

Telkens als ik iets geschreven heb, is de storm in mijn hoofd een klein beetje gaan liggen. Sinds 2018 weet ik pas dat die storm ADHD wordt genoemd, en dat ik deze diagnose heb. Het schrijven helpt me om te gaan met psychische klachten, de verwerking van bepaalde gebeurtenissen, en de acceptatie van mezelf. Vooral dat laatste is nogal een ding, aangezien ik chronisch vermoeid ben geworden omdat ik lang niet wist hoe ik met mijn klachten om moest gaan.

Ik wist überhaupt niet wat ik had, want er was geen therapeut die het zag. Achteraf valt alles op zijn plek, maar ik moet mezelf opnieuw leren kennen in een wereld waarin de verwachtingen hoog zijn, en dat is nogal een uitdaging. Het gaat me al goed af, maar zo af en toe baal ik natuurlijk toch. Ik wil namelijk veel meer dan dat ik kan, en ben een zeer gevoelig iemand. Hoe dan ook, schrijven helpt me en daar ben ik heel dankbaar voor.

Waar ik nog meer dankbaar voor ben, is de erkenning die mensen vinden in mijn teksten. De feedback die ik telkens krijg is hartverwarmend en geeft me de zin en energie om door te gaan. Inmiddels schrijf ik ook regelmatig over de ervaringen die anderen met mij delen. Dat ik op die manier voor iemand iets kan betekenen, vind ik fantastisch en waardevol. Door onderling begrip wordt namelijk een stukje eenzaamheid weggenomen, en dat is precies wat ik met mijn schrijfsels wil bereiken. Je bent namelijk niet alleen, ook al voelt dat soms wel zo.

Ik wens je heel veel leesplezier toe.

Liefs, Vera