Puur gevoel – Over mij

Beste lezer,

Graag wil ik me even voorstellen en jullie vertellen hoe ik ben begonnen aan deze blog.

Mijn naam is Vera en sinds kort heb ik een passie voor het schrijven van gedichten ontdekt. Eigenlijk begon het toevallig: Een paar maanden geleden zat ik op een zondagmiddag op mijn bank na te denken. Er ging van alles door mijn hoofd: Gedachten… Ze bleven ook in mijn hoofd, zoals ik dat wel vaker heb. Al meerdere keren kreeg ik de tip van mensen om me heen, dat het goed zou zijn die gedachten van me af te schrijven. Ik vroeg me altijd af hoe dat moest en had voor mezelf besloten dat het niks voor mij zou zijn. Schrijven was echt niet mijn ding. Toch is er iets geweest waardoor ik die betreffende middag pen en papier pakte, en begon te schrijven wat er in me opkwam. Op die manier ontstond er een gedicht, per toeval! Ik schreef het toe als een gelukstreffer zijnde en merkte wel al gelijk dat er ‘iets’ van me af was. Mijn hoofd was wat leger dan ervoor.

Al snel merkte ik dat het bij het eerste gedicht niet om een gelukstreffer ging, want de keren daarna dat ik weer veel had om over na te denken, stond er weer vrij snel een gedicht op papier. Wederom gaf het me een geruststellend gevoel. Daarnaast wilde ik het graag delen met iemand: Ik vroeg me af wat vrienden ervan zouden vinden. Zonder hier al te lang over na te denken stuurde ik een paar gedichten door naar hen en wachtte hun reacties af. Natuurlijk hoopte ik op positieve reacties en dat waren ze ook zeker; nog positiever dan ik had verwacht! “Ik moest er iets mee doen” werd me verteld, en eigenlijk wilde ik dat ook wel graag. De durf was er alleen nog niet. Na er met een paar vrienden over gepraat te hebben, heb ik dan toch deze weblog aangemaakt en ik moet zeggen, ik ben erg blij dat ik de stap heb gezet! Zij hebben me over de streep getrokken en daar wil ik ze graag voor bedanken.

Ik hoop dat ik je met mijn gedichten kan inspireren, steunen, erkenning kan geven of… dat je ze gewoon mooi vindt om te lezen. Het maakt niet uit, zolang ik je maar bereik en er plezier aan beleefd wordt, op welke manier dan ook.

Veel liefs,

Vera

 

 

20 thoughts on “Puur gevoel – Over mij

 1. hele mooie gedichten en als ik mag geef ik de gedichten door aan mensen die het kunnen gebruiken en ik vraag het liever eerst voor ik dit doe uit beleefdheid en respect

  Liked by 1 persoon

  • Hoi Marleen, heel lief van je. Ik zou het fijn vinden als je dan doorverwijst naar mijn pagina. WordPress of Facebook, daar kun je me ook vinden op: the pure beauty of mind. Heel fijn als mensen iets hebben aan mijn gedichten. Fijne dag gewenst, liefs Vera Limpens

   Like

 2. Wat voel en zie ik mezelf in de gedichten, deze zo moeilijke tijd. Bedankt dat ik ze kon lezen, heb je boekje waar ze in staan?
  Ga ze nog heel veel lezen.
  Bedankt voor het delen.

  Liked by 1 persoon

  • Hallo Janneke, dankjewel voor je lieve mooie compliment. Ik heb geen boekje waar ze instaan, dat is misschien iets wat nog gaat komen. Maar ik heb deze site, dus ik hoop dat je er op deze manier iets aan hebt. Liefs

   Like

 3. Ik kom hier terecht via Blauwkruikje. Zelf ben ik ook beginnen bloggen om te herstellen van burn-out. Dertig jaar met hart en ziel les gegeven en dan gecrasht. We zijn nu meer dan twee jaar later en ik wil niet meer terug. Om dezelfde reden die jij genoemd hebt: stress. En omdat de omgeving niet meer bij me past. Of ik niet meer bij de omgeving. Het is maar hoe je het bekijkt. Ik ga je gedichten één voor één proeven.

  Liked by 1 persoon

 4. Jouw gedichten raken me steeds weer. Soms lijkt het alsof ik ze zelf heb geschreven. Ze komen zo dichtbij… Ongelofelijk mooi beschreven. Ik ben benieuwd of je ook een Facebook account hebt?

  Bedankt voor het op papier zetten van jouw gedachten en gevoelens. Ga ermee door alsjeblieft! Het raakt me zo diep.

  Liked by 1 persoon

 5. Wat een prachtige gedichten!! Heb je er een bundel van? Zo ja zou ik die heel graag van je kopen!! Ik ben uitvaartverzorgster en organiseer al 14 jaar een herdenkingsdienst voor iedereen bij ons op de begraafplaats. Heel raag zou ik dan een paar van jou gedichten willen gebruiken als het mag! Heel graag hoor ik van je. Een vriendelijke groet, Marianne Heimering

  Liked by 1 persoon

  • Wat een prachtig compliment. Heel veel dank en wat een mooi doeleinde waarvoor je ze wilt gebruiken. Dat mag uiteraard.. doet me goed! Ik heb geen bundel, maar publiceer alleen online. Mooi weekend!

   Like

 6. Dankjewel Vera voor het delen van jouw verhaal door het tot uitdrukking brengen van jouw gedachten en emoties in ontroerend mooie gedichten met helende en bemoedigende woorden, niet alleen voor jezelf, maar ook voor de lezers.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s